Yife your internet favorites everywhere

Geschiedenis

Yife 1.0

In de functie van professioneel webdeveloper wilde ik graag een pagina aanmaken waarop alle websites die ik frequent gebruikte een link hadden. Een compacte pagina, vlot in onderhoud, maar bovenal snel in gebruik. Alles moest erop komen te staan: klanten-websites, informatieve links, zoekmachines,...

Die pagina kwam er eerst in de vorm van een statische html-pagina. Telkens er links bijkwamen werd de pagina aangepast, en kon ik meteen weer verder. Met een enkele klik was ik steeds waar ik wilde zijn.

Deze startpagina bleek een ongekend succes: het gebruiksgemak was immens. Een klant aan de telefoon? Binnen een oogwenk had ik zijn/haar website voor mij, en kon ik meteen helpen. Ook naar collega's was het erg eenvoudig: zij plaatsten deze pagina in hun favorieten, en in een wip kon ik hen tonen wat op mijn lever lag. Geen mail met link meer, geen URL meer typen. Klik, klik en het stond er...

Later kwam dan het idee om een dergelijke applicatie te creëren: alles werd geschreven in PHP, en erg intensief gebruikt. Op dat ogenblik ging het echter nog maar om een heel beperkt aantal PC's.

De volgende stap was het idee van Yife: de bestaande applicatie uitbreiden, gebruiksvriendelijker en veiliger maken, en dan uiteraard online plaatsen, en voor iedereen openstellen.

Intussen heeft de online versie ook al een heel aantal wijzigingen ondergaan: wijzigingen in layout, in gebruiksvriendelijkheid, in zoekmachinevriendelijkheid enzovoort. Voor de meest opvallende zaken verwijs ik graag naar het nieuws.

Nog vele ideeën tot verbeteringen liggen klaar om uitgewerkt te worden. Yife blijft constant evolueren en uitbreiden. Kom gerust af & toe een kijkje nemen!

Koen Piers, 04/11/2008

Quickstats

146 gebruikers
33034 actieve links

Sites

België: www.yife.be Nederlands Internationaal: www.yife.eu English